Yaklaşık dokuz aydır yararlandığım bu tesisin yararlandığım yönlerinden kısaca bahsetmek istedim. Bu konuda daha önce araştırma yapmış biri olarak yazımı mümkün olduğu kadar kısa tutacak ve söylemek istediklerimi madde madde sunacağım.
Önemli bir nokta da tesisin yaralanmadığım pek çok yönünün de olması, örneğin spor salonu, yetişkinler ve çocuklar için özel yüzme dersleri. Bunlardan doğal olarak bahsedemeyeceğim.
Önce havuzun genel özellikleri:
- İki adet havuz var, yetişkin havuzunun büyüklüğü 25×12 metre (yarı olimpik), derinliği 2,40 metre. Diğeri hemen yanı başında, 12×5 metre büyüklüğünde, 90 cm derinliğinde. Küçük havuzu hem çocuklar kullanıyor hem de yüzme eğitimi alanlar.
- Kadın erkek seansları ayrı değil, havuz karışık.
- Sauna mevcut.
- Havuzun bir de dışarıdan izole bir bahçe kısmı var. Güzel bir açıdan güneş alan bu bahçeye yazın serilip hazırlanan şezlonglara uzanıp güneşlenebilirsiniz.
- Eğitim için veya üye olarak veya bir üyenin misafiri olarak girilebiliyor.
- Tesise üyelik ücreti en son 2017 için 3+1 aylık 675 TL idi. Tabii pek çok indirim devreye girebiliyor. Eski üyelere ve Arı Okulları, Çankaya Üniversitesi vs. bünyesindekilere sağlanan kolaylıklar var. Son durum için tesisle görüşmekte fayda var. (İletişim aşağıda)
- Her gün sabah 08.00’den akşam 22.00’ye kadar ve resmi tatiller dahil dini tatiller hariç açık.
- Çankaya Üniversitesi kampüsünün içerisinde yer alıyor. 100. Yıl’da, Öğretmenler Caddesi ile 1516. Cadde’nin kesiştiği yerde. (Ulaşım aşağıda)
Gözlemlediğim genel artılar:
- Havuz çok temiz, bugüne kadar gittiğim en temiz havuz olabilir. Temizlik konusunda karşılaştığım kusurlar genelde üye kullanımından kaynaklıydı.
- Çalışanlar güleryüzlü ve yardımcı.
- Seanslar sınırsız. Belirli bir saatte girip belirli bir saatte çıkmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz her gün istediğiniz kadar kalabilirsiniz içeride.
- Resmi tatillerde açık (Çalışanlara da sormak lazım tabii bunu artı mı eksi mi).
- Açılış kapanış saatlerinin aralığı geniş (08.00-22.00).
- Pek çok öğrenme ekipmanını (tahta, sosis vs.) dilediğinizce kullanabiliyorsunuz, çocuğunuz varsa bire bir. Top oynamışlığım var.
- Bahçesi güzel, yeşil, izole, sakin, sessiz, güneşi güzel alıyor.
- Havlu getirmenize gerek yok, girişte temin edebilirsiniz.
- Havuzun çok sakin olduğu, hatta tek başınıza olabildiğiniz saatler var. Örneğin her mevsim sabahın ilk saatleri, kışın akşamın son saatleri, bazen hafta içi hatta hafta sonu öğlene kadar. Bu, özellikle benim tercih etme sebebimdi.
- Havuz genel olarak görece sakin, karşılaştırmamı Ankara’daki diğer merkezi havuzlara göre yapıyorum. Onlarca defa gittim, asla kulvarımı ikiden fazla insanla paylaşmak zorunda kalmadım, bu da yalnızca iki üç kere oldu.
- Ufak da olsa ikramlar. Hele kışın havuzdan çıkıp semaverden çay doldurup kek yemek keyifli.
Eksi olabilecek noktalar:
- Ulaşım. Eğer özel aracınız yoksa, otobüs güzergahında oturmuyorsanız veya yürüme mesafesinde değilseniz ne yazık ki devreye yıpratıcı aktarmalar girebilir. Konumu oldukça merkezi de olsa Eskişehir Yolu’ndan içeride yer alması ulaşımı biraz zorlaştırıyor.
- Ücret. Aslında sunulan imkanlar ve süre kısıtlamasının olmaması düşünüldüğünde performansının Ankara’daki pek çok havuzdan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim ama yine de üyelik ücreti başlangıçta fazla gelebilir.
- Üyelik şartı. Ne yazık ki üye bir tanıdığınız yoksa tek seferlik giriş yapılamıyor, üyelik gerekiyor.
- Havuz girişindeki duş ve WC sayılarının azlığı. Havuz kalabalık olduğunda sıra beklemeniz gerekebilir.
İLETİŞİM:
İnternet Sitesi: Arı Spor ve Dinlenme Tesisleri
Telefon : 0312 286 57 27 – 50
Adres: Çukurambar Mahallesi Öğretmenler Caddesi No: 16/B 06530 100.Yıl Ankara
ULAŞIM:
Kızılay’dan Eskişehir Yolu yönüne 411 ve 482‘ye binerek, Keçiören taraflarından ve Konya Yolundan 419‘a binerek, Söğütözü metrosundan 132 ve 136‘ya binerek veya özel aracınızla ulaşabilirsiniz. Dolmuş güzergahlarını bilmiyorum.
Umarım faydalı olur.